پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول نظارت بر تجويز و مصرف منطقی دارو بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: مصرف بی رویه یا غیر علمی برخی از گیاهان دارویی می توانند موجب عوارض ناخواسته و حتی مسمومیت های شدید شود.

کارشناس مسئول نظارت بر تجويز و مصرف منطقی دارو بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: مصرف بی رویه یا غیر علمی برخی از گیاهان دارویی می توانند موجب عوارض ناخواسته و حتی مسمومیت های شدید شود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران، دکتر ایرج میرزایی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی منشاء طبیعی دارند و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض کمتری ایجاد می کنند، ابراز داشت: تصور غلط رایج در جامعه بی ضرر بودن گیاهان دارویی است.


وی افزود: مصرف گیاهان دارویی نیز همانند داروهای شیمیایی باید با آگاهی و پس از اطلاع از نحوه ثاثیر آن بر اندام و ارگان های بدن به ویژه در کودکان، مادران باردار و سالمندان مورد توجه قرار گیرد.


وی ادامه داد: در برخی از کشورهای پیشرفته جهان، نظارتی دقيق بر تولید و توزيع اين گياهان اعمال و همان شروط مربوط به داروهای شيميايی را برای گياهان دارويی نيز در نظر می گيرند.


دکتر میرزایی رعايت اصول اولیه جهت جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته ناشی از گياهان دارويی را ضروری عنوان کرد و یادآور شد: تهیه گياهان دارويی از منابع معتبر و مطمئن نخستین توصیه در جهت رعایت اصول اولیه جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته ناشی از گیاهان دارویی است و بهتر است که اين داروها بوسيله سفارش پستی تهيه نشوند.


کارشناس مسئول نظارت بر تجویز و منطقی دارو بیمارستان شهید رجایی گچساران اذعان داشت: بسیاری از گیاهان دارويی ممکن است به میکروب ها، سموم کشاورزی، مواد ضدعفونی کننده گازی (مثل فسفين) و فلزات سمی (مثل سرب، جيوه و آرسنيک) آلوده باشند.


وی با بیان اینکه مکان سرد، خشک و به دور از دسترس کودکان بهترین مکان جهت نگهداری از گیاهان دارویی است، یادآور شدظروف پلاستيکی برای نگهداری گياهان بودار مناسب نيست و اين ظروف می توانند اسانس فرار اين گياهان را جذب نمايند.


دکتر میرزایی با اشاره به این اینکه استفاده طولانی مدت از گیاهان دارویی موجب بروز مشکلات بسیاری خواهد شد، اظهار داشت: سميت يک داروی گياهی بسته به قسمت مورد استفاده گياه و روش تهيه آن متفاوت بوده و مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی ممکن است موجب بروز تداخلات دارويی شود.


وی در پایان خاطر نشان کرد: آگاهی و شناخت داروهای گیاهی اصلی اساسی در جهت جمع آوری و تهیه آن است.6